I begynnelsen skapade människan gud

…ty människan behövde sätta livets skeenden i ett sammanhang för att förstå sin mening i alltet. Och gud sa då till sin skapare ”Jag, din gud sänder dig denna torka som straff! Jag låter din skörd dö!” Manniskan lyssnade och tycke att detta var av godo ty nu kunde hon ta makten över sin tillvaro. Hon bad oftare, offrade mer och skapelsen hörde sin mästare och lät regnet falla ner över mästarens nysådda mark.

Det måste stämma att tiden går fort när man har roligt för jag var säker på att det var 2 år sen jag lämnade den katolska kyrkan men idag hittade jag bekräftelsen om mitt utträde och där står det tydligt, 3 år!

Samtidigt känns som en livstid sen jag trodde på allt det där, eller gjorde jag någonsin det? Jag minns ett flertal gånger då jag i mitt då unga huvud ifrågasatte prästens svar på mina frågor, samtidigt kvävde jag mina reflektioner och ifrågasättanden och svalde oftast de irationella svaren. För det är just detta religionen gjorde med mig (och gör men många andra), den fick mig att tvivla på det rationella, titta bort från evidensen och skuldbelägga mig som människa.

Nästa 16e mars ska jag förutom att fira min fru komma ihåg att gratta mig själv för den resan jag gjort. Det är inte lätt att sluta tro på spöken men jag är glad att idag kalla mig Ateist ❤ Jag behöver ingen gud som hotar mig till lydnad och underkastelse, för jag tror på människan, jag tror på respekt, jag tror på mig och mina förmågor. Jag tror på dig, jag tror på empati, jag tror på logiken, jag tror på ärlighet och mycket mer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s