Vad vill jag bli när jag blir stor?

Denna fråga har snurratt runt mitt huvud de senaste veckorna.
När jag var liten hade vi en röd Toyota, eftersom man var mer ”flexibel” med bilbältesanvändningen i Peru brukade jag ligga på baksätet när vi åkte bil men bästa platsen var att ligga raklång på det lilla utrymmet som finns bakom baksätets nackstöd och rutan…gotta love the 80´s. Nåväl, jag minns att jag sa till min pappa att jag skulle bli bensinmacks assistent. Det var alltid en kille vid macken som kom fram till bilen för att tanka och putsa upp rutorna. Jag sa till pappa att jag då kunde tanka upp bilen gratis så att han inte skulle behöva betala hela tiden. Hur jag skulle kombinera det med att vara en sångare som Jordan Knight i New Kids On The Block vet jag inte riktigt, men det skulle väl inte vara några problem! För närvarande har jag lagt drömmen om att bli sångare på hyllan…men vem vet, Talang 2020 kanske kan bli min tv-show debut.
Jag började min yrkesverksamma liv som pizzabagare i Strängnäs efter det jobbade jag ett tag på Mekonomens lager, rätt snart insåg jag att lagerarbete inte var för mig. Sen tog jag mitt första jobb inom vården, jag blev vårdbiträde inom hemtjänsten. Där blev jag kollega med en person som visade sig vara min Annas mormor, men hela den roliga historien får jag ta en annan dag. När jag sen flyttade till Uppsala började jag jobba som personlig assistent och när jag flyttade till Flen fortsatte jag som det. Nu är jag inne på mitt elfte år som assistent. Jag utbildade mig till undersköterska under tiden jag jobbade och fick en praktikplats på en psykiatrisk klinik för patienter med missbruksproblem och där har jag också arbetat som timvikarie i tre år. Jag kan nog lugnt påstå att omvårdnaden av människor är min grej…men jag gör fortfarande grymt goda pizzor hemma ibland.

Augusto – Sjuksköterskestudent

De senaste tre åren har jag pluggat till sjuksköterska, min första tanke var att jag skulle bli sköterska på den avdelning jag idag är timvikarie på och visst är jag fortfarande sugen men de här tre åren har gett mig många idéer. I min framtid ser jag i alla fall mig själv som enhetschef på en avdelning men vägen dit är mer osäker. Jag gjorde min akutplacering på akutmottagningen och jag kände direkt att – HÄR VILL JAG VARA! Ett tempo som passar mig och en blandning av patienter som jag skulle uppskatta. Jag pratade med en handledare om att jag kunde tänka mig att dela 50% på psyket och 50% på akuten, då kom han med förslaget om mobila teamet inom psykiatrin och jag måste säga att det kittlade lite gott. På min förra praktikplats som var en vårdcentral kände jag hur skönt det skulle var att jobba som distriktssköterska på just en vårdcentral. Inga kvällar eller helger och mycket eget ansvar men det är just det, man behöver erfarenhet så distrikta får jag i så fall vänta med. En bekant till mig sa för ett par veckor sen: ”Jag trodde du skulle bli barnsjuksköterska”…och så öppnade hon en helt ny tankebana för mig! Varför inte!? Augusto – Pediatrisk sjuksköterska! Det låter också väldigt bra…
Nå väl, tre dryga års slit är snart avslutade, jag ser målsnöret och jag känner ett jäkla stark driv framåt, bara 11 veckors praktik, inlämningar, seminarier och tentor kvar! Vad än framtiden har att bjuda på tror jag att det kommer bli riktigt kul och jag tror att jag ska njuta av denna ovishet ett tag till.

***UPPDATTERING***
Av någon anledning glömde jag att jag har jobbat som lärarvikarie på högstadiet och gymnasiet, jag var på Max i Eskilstuna och vände hamburgare en kort stund, jag har varit gruppledare på ett företag som värvade månadsgivare på stan till hjälporganisationer och till sist har jag varit telefonförsäljare och sålt strumpor på provision…värst vad mycket jag hade glömt att jag gjort!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s