Idag tillåter jag mig att skriva i affekt

Igår måndag vaknade jag med en känsla av ilska, skam och tomhet. 18.8% av de som bor i samma kommun som jag valde aktivt att lägga sin röst på ett poppulistiskt parti, ett rasistiskt parti, ett parti som splittrar folket i vi och de. Värre ändå är att

24,0% av väljarna i mitt valdistrikt har röstat på SD. Det är var fjärde granne som anser att SD är ett vettigt parti, trots att de ser det som korrekt att särbehandla mina muslimska vänner.

Det lokala partiet går till val genom att påstå att den skola med högst antal barn med icke svenskt bakgrund har social missär, detta trots att dessa elever presterade bäst i de nationella proven. De påstår felaktigt (ljuger) om att kommunen betalar sina anställda körkort. Det är ett parti som vill dra ner på antalet kommunbilar, villket kan låta vettigt men med tanke på att det bland annat är hemtjänsten som har flest antal bilar då de behöver ta sig ut till de äldre i landsbygden, kan det ses som kontraproduktivt att som parti samtidigt ”värna om landsbygden”. De går till val på den svenska kulturen som verkar vara hotad då de ”…vill ex.vis att man skall kunna servera julskinka, fira midsommar och ha skolavslutning i kyrkorna, som svensk tradition bjuder” (jag undrar vem som snott deras julskinka). Vidare vill de sparka tillsvidareanställda i kommunen då de anser att det finns för många. Utöver detta anser deras förstanamn att staten fabricerar statiskik för att gynna en massinvandring.

Ur Eskilstuna kuriren den 22a augusti:

Det finns flera utredningar som visar att invandrare bidrar med mer än de kostar bland annat för att majoriteten har en färdig utbildning när de kommer hit och många år kvar i arbetslivet.
– Jag är väldigt kritisk till de utredningarna. Jag tror de är fabricerade för att ge en förskönad bild av verkligheten.
Fabricerade av vem?
– Jag tror det är staten som har beställt dem för att kunna behålla massinvandringen.

Det är alltså 18,8% av kommunens invånare och 24,0% av mina grannar som anser att detta är ett vettigt parti att lägga ner sin röst på, är det konstigt att jag är sorgsen? Ja, jag tar detta personligt för när någon säger att ”Vi tycker att det multikulturella samhället sår splittring” så innebär det att jag, min fru och min dotter anses i deras ögon vara orsaken till splittring för vår familj är mångkultur.
I dagens tidning läste jag att det lokala Socialdemokratiska partiet (som fick flest röster i kommunen) inte tänker sammarbeta med SD, samtidigt som förstanamnet för SD säger att ”…man måste sammarbeta med alla, det är så man gör i en demokrati”. Jag är glad att detta inte är fallet. Om ett parti anses vara så idiologiskt frånvänt och att man anser att man inte kan sammarbeta med de, så har majoriteten rätt att finna andra sammarbetspartners. Detta sker i politiken hela tiden. Anser majoriteten (eller en majoritetssammanslagning) att den ideologi och politik som SD för inte grundas i en medmänskligt värdegrund då är det detta partis/dessa partiers rätt att avstå från ett sammarbete.
Jag avslutar detta inlägg med följande.
Du som röstade på SD ska veta att du har röstat på ett parti som anser sig kunna, på ett godtyckligt sätt, frånta dig din nationstillhörighet, för vem kan avgöra om du bytt kultur?

SDs principprogram – ”På samma sätt som den som är född in i en annan nation senare i livet kan bli en del av den svenska nationen menar vi också att man även som infödd svensk kan upphöra att vara en del av den svenska nationen genom att byta lojalitet, språk, identitet eller kultur”.

Ur FNs deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 15:
1. Var och en har rätt till en nationalitet.
2. Ingen får godtyckligt fråntas sin nationalitet eller nekas rätten att ändra nationalitet.

Sverigedemokraterna är inget vanligt parti, det är ett rasistiskt parti som använder sig av ordet kultur på ett förvrängt sätt. Resultatet av detta blir att, när de pekar på kultur så drabbas sällan den ”etniske” svensken utan det blir jag och svenskar med mörkare drag som drabbas. Jag upprepar, resultatet av deras kulturella politik är rasism.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s