Förkunnande till folket: Prinsessan är förkyld!

Medborgare av Fjanteberg: Prinsessan är förkyld!
Jepp, familjen har drabbats av sin första sjukdomsfall och jag undrar om det finns något mer hjärtekrossande än när man ser sitt barns små ögon som är tåriga, glansiga och med en lätt rodnad runt om? Små små nysningar och en hosta som skulle kunna misstolkas som en älvas lätta vingslag. Jag kunde inte hålla mig från att krama om henne och pussa sjukdomen bort…något som förövrigt visade sig vara ett misstag.
Efter Isabella drabbades drottningen – Anna. Av någon anledning blir hon sällan riktigt sjuk, hon kan klaga lite på morgonen, halsen kliar något och om förkylningen är framme så nyser hon knappt. Även denna gång följde hon sitt mönster och var aktiv trots ”sjukdom”. Slutligen kommer vi till mig – hovnarren.
Jag brukar se till att vara genusmedveten, jag ser inget värde i att lägga ner tankar på att kön och handling är sammankopplade…MEN…när vart enda muskel i kroppen värker,  halsen river och jag mår sämre än både Anna och Isabella,  ja, då undrar jag om mitt manliga virke är så mycket att ha… *drar täcket över huvudet och tycker synd om mig*

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s