Hej, jag heter pappa Rudolf!

Isabella och farmor sover middag.
Isabella fick sitta och mysa på
gammelmorfars knä.
När jag var liten ville jag vara som Sune, tjejtjusaren Sune Andersson, killen alla tjejerna ville ha och alla killar ville vara. Jag kunde sträckläsa böckerna och leva mig in i hans verklighet. Det jag skriver nu kommer inte att handla om Sune, detta är historien om den dagen då jag mötte min inre Rudolf.
I måndags påbörjade familjen sin första tredagars minisemester. Två vuxna,  en Isabella, två hundar med diverse pick och pack skulle in i en Volvo med slutdestination – Mammas sommarstuga för att träffa min 94 årige morfar som själv rest hit från Peru för att vara med på Isabellas dop. Om morfar klarar av den resan borde vår resa vara tämligen enkel.
Tony skötte trädgården.
Elsa och Astrid jagade boll.
Planen var: Upp 8:00, frukost, packa det sista, hämta släpkärra för frakt av diverse sommarmöbler, packa bilen, in med familjen, lugn och behaglig körning i lagom värme, framme hos mamma ca 11:30.
7:45 – vaknar fortfarande lite trött då jag somnade 2, humöret var ändå bra då jag nu hade en kvart till godo!
9:00 – Sen frukost, diverse hushållssysslor jag kvällen innan sagt ”det är lugnt älskling, jag kan göra de imorron innan vi åker” sinkar tiden.
9:30 – åker för att låna släpkärran av en kompis, passerar stan och ser Eid-firare i sina bästa skrud, inser att Ramadan är slut och det kommer vara mycket folk ute på vägarna…börjar svettas lite.
De vuxna spelade det peruanska
spelet ”sapo” på kvällen.
Tre generationer Bazán.
10:15 – jag skulle ju sitta i lugn och ro och köra nu…börjar packa bilen och kärran i värmen.
11:00 – svettig, varm och irriterad. Packningen för tre dagar gör att bilen är fylld till bredden och ännu är inte fru, barn eller hundar inne. Jag inser att jag inte får med mig möblerna på ett säkert sätt i kärran så möblerna får bli kvar…åker för att lämna tillbaka släpkärran.
11:30 – bilen är utanför dörren, färdigpackad och vi är äntligen redo att åk…det är oroväckande tyst hemma, jag går in och ser att Anna ammar en svettig Isabella. TUUT, TUUT, TUUUUUT! Utanför står postbilen med en irriterad förare som inte kommer förbi min parkerade bil. Svetten droppar i sommarhettan, stressen börjar blandas med en nypa irritation och jag kan nu höra Rudolfs röst ”Nämen Leeena, skynda dig på!”, samtidigt som jag trevar efter bilnycklarna för att flytta på bilen.
12:15 – Hela familjen sitter nu i bilen, det är nu så varmt ute att jag måste ha på det kallaste på ACn (13°C) för att inte hundarna ska svimma i bagageutrymmet. Jag känner hur blåsten leker som kalla fingrar på min svettiga lugg. Vi är inte på väg till mamma ännu, vi är på väg till Katrineholms bibliotek för att hämta en bok till plugget…jag ifrågasätter min planeringsförmåga.
På morgonen fick Isabella smaka lite frukost.
13:15 – Mcdonald’s drive through, Anna och jag tar varsin mjukglass, äntligen är vi på väg!
13:30 – när vi åker bakom några lastbilar och en drös med andra mammor och pappor som  förmodligen är lika glada i trafiken inser jag att förvandlingen till pappa Rudolf är fullkomlig. Någonstans mellan Katrineholm och Vingåker känner jag att den 13 gradiga ACn blåst mot min panna så länge att jag nu börjar få huvudvärk och jag hör Rudolf säga klart och tydligt, ”Lena, vi skulle ju hamna före den tunga trafiken!” är det oundvikligt för mig att börja skratta. Ja, jag fick aldrig bli en Sune men jag tror att pappa Rudolf passar mig som handsken.
14:15 – Framme hos mamma, Tony och framförallt min morfar! Hela familjen är på gott humör, hundarna är glada, vi har en rolig familjehistoria att berätta och vi har tre härliga dagar att vältras i varandras sällskap!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s