Romulus, Remus, Mowgli….och Isabella!?

Mowgli och sin vargflock

Alla känner vi nog till historien om Mowgli, pojken som föddes upp av vargar. En mindre känd historia inom populärkulturen är den om Romulus och Remus, barn till krigsguden Mars och Rhea Silvia. Likt Mowgli blev de uppfödda av en varg efter att mamman gjort sig av med dem. Lång tid senare återvänder de och Romulus grundade då Rom.

Romulus och Remus med vargmamman

Hur kommer Isabella in i det hela då? Jo, igår kväll när vi satt och kollade på Eurovision så fick hundarna var sitt märgben, efter 15 minuter satte sig Elsa upp och var uppenbart medtagen, hon ville inte ha sitt märgben och det gjorde oss oroliga. En labrador som inte äter är det något allvarligt med! Efter en stund, då hon låg ner, började hon skaka som om hon hade frossa och ryckte lite försiktigt i tassarna. Jag kände efter längs hennes kropp men då jag inte fick något smärtsvar tänkte vi att det skulle gå över. När klockan hade blivit 1 på natten och vi skulle sova ropade jag på hundarna för en sista nattlig kiss. Elsa som nu är flåsig kommer vinglandes och går ut i trädgården, sätter sig vingligt på backen för att sen lägga sig ner. Jag går in för att göra det ultimata testet, jag skakar på matburken men Elsa kommer inte. Nu var jag orolig på riktigt! Jag tar hennes temp och ringer snabbt till Strömholms Djursjukhus som ber mig att avvakta till nästa dag då hennes symtom var så diffusa.

Isabella med sina hundar Elsa och Astrid

Idag på morgonen såg vi att Elsa mådde något bättre men hade istället något intorkat sekret på magen. Anna och jag funderade lite och jag tryckte på hennes bröstvårta (alltså Elsas, inte Annas), till allas vår förvåning så kom det mjölk! Elsa är alltså skendräktig! Vi ringde en god vän till oss som då förklade att hundar har en instinkt från vargtiden som innebär att tiken under Alfa-honan blir skendräktig. Hon blir det utifall att något händer Alfa-honan, då kan hon ta över amningen av hennes valpar och på så sätt säkerställa flockens överlevnad. Det betyder att Anna som Alfa-hona har utsöndrat hormoner under tiden hon ammat, dessa har Elsa känt av och reagerat på så som naturen säger till henne att reagera. Alltså, skulle maten för Isabella sina är det bara att lämna henne till Elsa som då tar över arbetet. Isabella – Hundflickan!

Bildkällor:
Romulus och Remus
Mowgli

4 kommentarer Lägg till

 1. Ulla Hallin skriver:

  Helt fantastiskt och vad fiffigt människor och djur samarbetar..
  Och du,vad fin bild på era tjejer!!

  Gilla

 2. Augusto skriver:

  Tack Ulla och visst är det?!
  Hur går det för er och lilla bebisen som är på väg?

  Gilla

 3. Ulla Hallin skriver:

  Ja,helt otroligt 🙂
  Tack,det är på gång nu.Beräknat förlossningsdatum var 23:e juni så lite över tiden är det..Lite vatten gick i natt vid 2-tiden.Men Elena blev hemskickad för inga värkar är etablerade ännu.Och lilla tjejen ska heta Felicia för Adis,Elenas pojkvän, tycker att Aurora låter lite som ett båtvraknamn 😉
  Men de kompromissade så nästa barn om det blir en flicka ska nog få heta Aurora 🙂

  Gilla

 4. Augusto skriver:

  Hej Ulla!
  Är nyfiken på hur det står till med lilla Aurora?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s