Nämenväntalite! Vem sa att du fick växa dig stor?

Efter en fartfylld arbetsvecka blev det ”helg” för mig. I måndags när jag kom hem och fick reflektera lite såg jag att Isabella inte bara lyckats komma in i storlek 2 för blöjorna utan fyller också ut sina kläder i storlek 44 som tidigare varit för stora…detta på 10 dagar. Vem var det som sa till henne att växa så fort?
Nå väl, nu tar jag ut mina sista sex tillfälliga föräldradagar. Det ska bli så skönt att vara med mina tjejer, ro om de och även avlasta Anna.

En sak jag kom på härom dagen var att folk har slutat fluffa upp sanningen för mig! Förut kunde jag få höra uppmuntrande saker som att: ”Det blir snart bättre med sömnen ska du se”, ”Ge det ett par månader så blir det bättre” och ”Det är bara en fas tills barnet hittar sin sömnrytm”.
Nu för tiden är sanningen mycket hårdare att höra: ”Jag går fyra år utan en natt med  ordentlig sömn”, ”Du kan säga hej då till sömn” och ”Min är 12 år och är fortfarande uppe om nätterna”…oj, oj, oj…jag börjar redan höra hur mitt hårfäste drar sig tillbaka.
I natt höll hon igång i stort sett hela natten, ingenting var bra för Isabella. Jag väcktes med ett ryck kl 3 av Anna som sa: ”Jag har varit vaken i 3 timmar, nu är det din tur”, lämnar över Isabella och somnar. Frågorna gick igenom mitt huvud: ”Är hon för varm, för kall, hungrig, ätit för mycket, blöt om blöjan?”, jag provade att massera magen, vagga henne…ibland blev hon tyst för att sen börja om igen. Det är lustigt och läskigt hur hjärnan fungerar (eller slutar fungera) när man är så trött. I lusten att somna och tvånget att vara vaken blir de mest udda tankarna relativt vettiga, skönt att förnuftets röst är stark, klar och redo att ropa saker som: ”Det är inte så klokt att somna ståendes med Isabella i dina händer”.

Just nu ligger mina älsklingar nere i sovrummet och sover tungt. Självklart somnade Isabella kring kl 7…En timma senare vaknar Elsa och Astrid (våra hundar), slickar mig om armen och lyckligt meddelar att en ny dag är här och redo att erövras…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s