Har jag duschat idag?

Jag måste vara ärlig, jag trodde inte riktigt på de vänner som sa att man knappt hinner duscha när man fått barn…nu kan jag säga att jag tror på er…evidensen är överväldigande. Jag var en person som kunde duscha i 20-30 minuter, ibland två gånger om dagen och verkligen njuta av det ångande vattnet, idag ser det inte ut så längre, istället ställer jag mig allt för ofta frågan: Var det igår eller i förrigår jag duschade? I jonglerandet med bebis, fru, hundar, äta/dricka, jobb, plugg, sömn och personlig hygien har alltså de två sistnämnda fått falla till marken, men vad gör det om 100 år?

En sak jag inte var beredd på var den otillräcklighet jag kan känna när Isabella gråter. Efter att jag har gått igenom den inlärda checklistan – Har hon pruttat? Byt blöja. Fryser hon? Mer kläder – så återstår bara frågan om hon är hungrig. Jag är medveten om att det är en ologisk känsla eftersom Anna är den enda som kan förse Isabella med mat men jag kan inte styra över att ett litet korn av otillräcklighet gror i mig när jag inte kan ge min bebis mat. Denna känsla får mig att ropa: Anna, skynda dig ut ur badrummet! KOM FOOORT! Nå väl, jag ropar inte ut det högt utan låter det eka inombords, det räcker med att det är en i familjen som skriker sig röd.

Nu till något roligare. Igår skaffade vi en bärsjal (Tricot-slen) och jag är helt till mig av lycka. Isabella är i en period då hon behöver mycket närhet och blir ibland riktigt ledsen när hon lämnas i sin babynest. Äntligen kan jag göra mig mackor, plocka undan eller hänga kläder på tork med båda händerna och detta utan att min tinnitus förvärras, men framför allt, vilken underbar känsla det är att ha henne så tätt inpå kroppen och känna att Isabella är lugn, avslappnad och njuter.

Bildkälla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s