Mikael Andersson och att ifrågasätta det "normala"

Jag beundrar människor som har en inre drivkraft, människor med den mentala styrkan för att förändra och som kan bli sporrade av att höra att de inte kan uppnå ett visst mål. Idag fick jag möjligheten att närvara på en föreläsning med Mikael Andersson, en person som personiferade  detta.
Mikael föddes utan armar och ben, hans föreläsning handlar om hans liv, svårigheter och den inställning som han bär på för att lyckas i livet. Jag kommer inte att sammanfatta det han sa, dock kommer jag att dela med mig av vissa av de saker som berörde mig mest.
– Att ifrågasätta det som anses vara normalt.
– Hur omedvetna många vuxna är över den positiva och negativa påverkan vi har på barn (både via det som sägs och det som uttrycks med kroppen).

– Framförallt det han sa till mig efter föreläsningen, nämligen att jag ska njuta av tiden med min lilla flicka. Efter föreläsningen gick jag fram till han för att växla några ord (och be om en kram så klart). Under vårt korta samtal satte han fingret på något som jag känt senaste tiden. Jag har nämligen en tendens att rusa igenom händelser och upplevelser, tar gärna på mig lite för mycket och njuter inte av stunden som jag borde. Jag vill inte vakna upp en dag, se tillbaka och känna att jag inte njöt av dessa viktiga stunder med min fru och min lilla Isabella. Så min nya utmaning blir att ta det lungt och inte rusa iväg för fort.
Tack Mikael för att du är den du är.

Du når Mikael Andersson via hans hemsida www.mikael-unlimited.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s