En nybliven pappas reflektioner

on
Följande saker kan jag konstatera efter 38 timmar som pappa:

1. Jag borde ha sovit mer innan hon föddes. Jag ser nu tillbaka på alla de tillfällen jag valt att frivilligt vara uppe till 3 eller 5 på natten för att slötitta på tv och önskar att jag istället sovit.
2. Föräldrarskap och skuldkänslor är i symbios. Jag har skuldkänslor för att jag somnade till och inte hörde henne skrika kl 4 i natt, jag har skuldkänslor för att det var Anna som vaknade och bytte bebisens blöja och inte jag, så som jag hade lovat.
3. Jag har varit hundägare längre än jag har varit pappa. Detta har jag sagt om och till min dotter, ”Villka fina tassar du har!”, ”Kom till husse!”, ”Nu ska du få ligga hos matte!”, ”Guuud så mysig päls hon har!”. Efter att ha pratat med en annan inbiten hundägare har jag förstått att ord (kommandon) som ”loss”, ”Nej, fyyyy” också kommer att tillkomma.
4. Jag är lyckligt lottad som har en så stark och kärleksfull fru.
Jag vill passa på att tacka alla som skrivit till oss på Facebook, Instagram, på sms och till er alla som tar er tiden att läsa mina blogginlägg. Gårdagens var uppe i ca 1200 visningar, något jag aldrig hade trott när jag startade bloggen. Tack!

2 kommentarer Lägg till

  1. Oscar J skriver:

    Å andra sidan så kan det ju faktisk visa sig nyttigast med att fortsätta med positiv förstärkning och att lära in några små trick som ”gå och lägg dig.” eller att hämta tidningen.

    Gilla

  2. Augusto skriver:

    …apport? 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s