En liten historia om en nallebjörn

I fredags kom en blivande farmor hem till oss efter en resa på två veckor till Peru, med sig hade hon en hel resväska full med fina kläder till bebisen. Bland dessa hade hon med sig fyra viktiga saker. Min skallra, mina första skor, min första filt och det viktigaste, min nallebjörn.
Våren 1991 landade ett plan på Arlanda, ur den klev en 7 årig Augusto ut med sin mamma och sin pappa. Efter en tumultartad tid som förändrade familjens liv hade vi nu landat i det som skulle bli vårt nya land.
Mamma berättade i fredags något som jag hade glömt, innan resan hade jag frågat om jag kunde ta med mig min nalle. Stressen och det faktum att vi redan hade med oss flera väskor gjorde att nallen blev kvar i Peru. Åren gick och jag växte ifrån nallen. Under den tiden reste vi tillbaka hem till Peru några gånger men nallen var inte lika viktig för en tonåring och den fick vara kvar i en garderob.

På flyget på väg till nya landet

Även om jag hade glömt nallen hade inte mamma glömt den, inte heller hade hon kunna bli av med känslan av ånger som hon burit med sig efter att hon sagt att nallen skulle stanna kvar i Peru, men nu skulle nallen med hem till Sverige. Hon snyggade till öronen, tassarna och nosen, sydde tillbaka näsan, ena ögat som hade lossnat och friserade pälsen på den och så var nallen redo för den resan den skulle ha gjort för 23 år sen. Nu sitter den här hemma hos oss och väntar, den väntar lika troget som den väntade i 23 år för att bli hämtad men nu väntar den på att få välkomna sin nya bebis till världen. Den väntar på att få göra sitt jobb och hålla den trygg.

2 kommentarer Lägg till

  1. Ulla Hallin skriver:

    Helt otroligt vilken resa! På alla sätt.Återförening de luxe 🙂

    Gilla

  2. Augusto skriver:

    Jupp…och inte en dag förtidigt med tanke på att hon föddes igår!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s