Att lära sig av misstagen

Jag startade denna blogg för att bland annat ha en plats att nysta ut mina tankar kring att bli förälder, skriva om mina förväntningar, farhågor, misstag och skriva om det jag kan ha lärt mig av allt detta. Här kommer något jag lärt mig.

Bakgrund: Till er som ännu inte kommit in i denna fas i livet bör ni veta vissa saker, bland annat detta. Har din gumma ingen gravidkudde så köp henne en. Gravidkudden är och förblir hennes nya bästa vän. Du kanske inte tror på mig men det är sant och nu ska du få veta varför. Den ligger precis där hon vill att den ska ligga, den ligger kvar hela natten och den kommer att stödja henne på rätt sätt. Den kommer inte att gnälla (som du) efter någon timma av skedning över att den arm, din arm, som stödjer hennes huvud är bortdomnad, den kommer inte heller att blåsa henne i nacken på grund av taffliga försök att blåsa bort hennes hår från ditt ansikte. Den värmer precis lagom men släpper in luft där luft behöver släppas in, den är helt enkelt den perfekta sovkompisen. Jag har även förstått att den kommer att följa med henne under amningsperioden då den kan stödja henne och bebisen…den är fullkomlig.

Här måste jag be om er förståelse. Efter några månader väcktes en nyfikenhet hos mig, en nyfikenhet som blev svår att tygla. Är den så skön som den verkar? En kväll blev min viljestyrka överkörd. Skulle jag våga? Det är klart jag vågar och får…vad är det värsta som skulle…kunna…hända…?
Lärdom: Kära läsare, min vän. Jag önskar att jag kunde säga dig att jag snabbt provade kudden och stillade min nyfikenhet. Tyvärr är det inte så, jag lyckades överträffa mig själv(!) Vad är det då jag vill att du tar med dig från min erfarenhet? Låt inte din älskling komma på att du, naket och ömt, skedar hennes gravidkudde i sängen.
P.S. Det var det värt! D.S.

3 kommentarer Lägg till

 1. Ulla Hallin skriver:

  Hejsan! Jag såg att Ing-Marie hade gillat din/er blogg på Facebook så jag tog mig friheten att kika in här 🙂
  Och jag tycker bloggen är helt underbar.Tar mig friheten att rekommendera den vidare om det är ok?Vår dotter Elena och hennes pojkvän Adis går också i väntans tider..De är närmare bestämt i vecka 24 nu 🙂 Mvh /Ulla

  Gilla

 2. Augusto skriver:

  Hej Ulla! Tack för att du tog dig tiden att läsa, för dina ord och för att du skickar den vidare 🙂 Stort grattis till familjen för det kommande barnet, är det ditt första barnbarn? Ha en trevlig vecka.
  // Augusto

  Gilla

 3. Ulla Hallin skriver:

  Det är intressant att läsa om dina tankar om det stora underverk som ni också går och väntar på 🙂 Tack så mycket,ja det är första barnbarnet och det är en liten Laura.Tack detsamma och nu går vi mot ljusare tider i alla bemärkelser 🙂
  // Ulla

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s