Att köpa Bugaboo Donkey från Holland – UPPDATERAT

Vi blev trevligt överraskade idag då vi fick ett härligt stort paket från Holland!
Eftersom jag förstått att märket Bugaboo är uppskattat i Sverige så kan jag rekommendera intresserade att importera den från Holland då det blir mycket billigare. Så här gjorde vi…
I likhet med andra blivande föräldrar har min fru och jag ställt oss den eviga frågan:
Vilken barnvagn ska vi köpa?
Efter några timmar på nätet och några besök på barnvagnsbutiker fastnade vi för märket Bugaboo, ett märke vi förstått blivit populär bland annat då den är flexibel. På grund av det höga priset tvekade vi med att köpa den. I samma veva fick vi höra att många köpt deras vagnar via Holländska hemsidor. Då Bugaboo är ett Holländskt märke blev priset mycket…mycket bättre.
Efter lite research om vilken e-butik som var säkrast att beställa ifrån bestämde vi oss för BabyPlus, något vi idag inte ångrar. Vi fick snabba och välutvecklade svar på våra frågor, beställningen genomfördes den 20e december 2013, betalningen genomfördes den 3e januari 2014 och paketet kom idag den 9 januari 2014. Utöver den snabba servicen var de väldigt duktiga på att återkoppla, något som kändes väldigt trevligt och ingav säkerhet. Men ska jag vara ärlig så var det bästa att vagnen var billigare än att köpa här i Sverige. Bra att veta är att Bugaboo har en 2 årig internationell garanti, detta betyder att även om butiken i Holland går i konkurs så gäller garantin i Sverige.
Så, kontentan av det hela är att vi varmt rekommenderar BabyPlus om du ska köpa dig en Bugaboo.
*****UPPDATERING – 11/6 2014*****


Då var det dags att skriva en liten uppdatering. Vi har nu använt vagnen i 3 månader och är fortfarande mycket nöjda med den. Sidokorgen har varit riktigt bekväm att använda när vi varit och handlat och den är perfekt om man som jag ogillar att ha saker i fickorna. Vagnen är smidig att manövrera och lätt att montera ner när den ska packas in i bilen. Nu till de mindre bra punkterna, redan efter första användningen insåg vi att suffletten var felkonstruerad då den släppte in för mycket direktsol. Eftersom promenaderna i solen blev en konstant irritationsmoment köpte vi en Dooky Barnvagnsgardin. Denna funkade bra men vi kände till slut att den blev otillräcklig och beställde suffletten som kommer med Bugaboos 2014 års modell och som skyddar mer. Även om problemet med den direkta solen var avvärjt kände vi att det blev varmt inne i vagnen, vi köpte en enkel termometer och såg att när det var 24 grader i luften var det 30 grader i vagnen. Nu har vi beställt den gamla solsuffletten tillsammans med ett extra par bågar och hake för att enkelt byta mellan de båda suffletterna. Ännu har jag inte haft möjlighet att testa denna men den verkar har bra luftcirkulation, något som den andra saknar, solsuffletten har även en liten inbyggd förlängning (syns ej i bild) som då stänger ut myggen.

Sammanfattning:
+ Smidig att köra.
+ Smidig att fälla ihop.
+ Det utdragbara handtaget är enkel att justera om den ena partnern är lång och den andra är kort. Det skiljer 30 cm mellan min fru och mig men båda känner att handtaget är ergonomiskt korrekt.

+ Sidokorgen är mycket bra att ha när man är iväg och handlar.
+ 2014 års sufflett ger bra solskydd.
– Den svarta färgen på sufflett och ”lock” gör att vagnen blir varm vid direkt sol och värme (kan dock vara en fördel vintertid!), jag rekommenderar att man köper en ljusare färg som reflekterar bort värmen.
– Om man inte är försiktig riskerar man att repa den svarta metallen i chassin.
– Ingen bra luftcirkulation.
! Köp gärna en termometer för att hålla koll på din bebis så hen inte blir för varm.
! Vi är nöjda med Dooky Barnvagnsgardin, den är en bra komplement och vi köpte två för att ha hängandes på var sin sida av suffletten.

Hoppas detta hjälpet dig i beslutet och om det är något du undrar över är du välkommen att skriva en kommentar till mig. Jag besvarar så fort jag bara kan.

9 kommentarer Lägg till

 1. Anonym skriver:

  Hej! Vad fick ni betala för vagnen?
  Mvh
  Caroline

  Gilla

 2. Augusto skriver:

  Hej Caroline!
  Endast vagnene gick på 1064 euro, vi köpte lite annat till och fick en rabatt på ca 200 euro.
  Tack för din kommentar! 😀

  Gilla

 3. Anonym skriver:

  hej har du ngn länk till hemsidan du beställde från? beställde du med 2 sittdelar och en liggdel? vad kostade frakten? hur lång tid tog det at få hem vagnen? tacksam för svar Med vänlig hälsning Nadia

  Gilla

 4. Augusto skriver:

  Hej Nadia!
  Donkeyn kostade 1064€, jag köpte 5 andra prylar för tot. 249€, av allt detta fick jag 215€ i rabatt. Frakten var 40€ så jag betalade totalt 1140€.
  http://www.babyplus.nd

  Gilla

 5. Augusto skriver:

  Såg nu att jag missade två av dina frågor Nadia. Jag bestälde ”Bugaboo Donkey Mono” som har en liggdel som du sedan byter tyg (som medföljer) på ramen och använder en sittdel. Det tog inte mer än 1 vecka att få hem allt.

  Gilla

 6. Anonym skriver:

  Hej.
  rekomenderar du den med svart chassi eller har den blivit repig?
  mvh Dina

  Gilla

 7. Augusto skriver:

  Hej Dina!
  Ursäkta det tråkiga svaret men, det beror på hur den hanteras. Jag har varit extremt försiktig med vagnen. När vi åkt bil en längre sträcka och den varit packad med både hundar och väskor har jag lindat in den i en filt för att slippa repor. För mig är det plastdetaljerna som repats något i bilen och det när jag råkat ställa något (ligglelen) så hårt nuddat hårt. Det är också dessa plastdelar som sticker ut mest och nuddar dörrkarmar mm. Jag har förstått att reporna blir tydligare på den svarta då den blanka metallen kan lysa igenom.
  Hoppas detta var till någon hjälp. Tack för ditt inlägg och undrar du något mer är det bara att skriva.

  Gilla

 8. Jossan Larsson skriver:

  Hej! Vad fick man får priset 1064 euro?
  Ingick liggdelen i detta pris?
  Mvh Josefin

  Gilla

  1. Augusto skriver:

   Hej Josefin och Ursäkta mitt alltför sena svar. Jag ska vara ärlig o säga att jag i dagsläget inte kommer ihåg exakt allt som ingick i det priset. Utöver det som syns på bild ett och två vill jag minnas att vi fick med regnskyddet, en handpump till däcken (jag har hört att andra inte gillar den men den är skitbra) och så köpte vi ett sätesskydd som skulle passa denna modell men som jag tycker är värdelös och helt onödig.
   Vi köpte vagnen där det endast ingick en ram. Ramen kan kläs med liggdelen och när bebisen är lite större kan liggdelen bytas ut mot en sittdel som då träs på samma ram. Väntar du tvillingar kan du istället köpa tvillingvagnen som då har två ramar, två ligg/sitt tyger att byta med. Vill du ha det till två syskon köper du syskonvagnen som då (obs, här är jag osäker) har två ramar men en ligg och en sittdel….men som sagt var, det sista är jag osäker på om det stämmer.
   Hoppas att jag svarat på dina frågor på ett bra sätt, har du fler frågor så skriv gärna igen….jag ska se till att inte sega till mig som nu och svara fortare.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s